Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Dijital Ortamda Kullanıma Sunuldu « Balıkesir Haber Ajansı

22 Ekim 2024 - 02:21

Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Dijital Ortamda Kullanıma Sunuldu

Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Dijital Ortamda Kullanıma Sunuldu
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:14

Sınıf Rehberlik Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin dijitalleştirilmesi tamamlandı. Bu çalışma, 432 etkinliği kapsayan ikinci cildin EBA platformunda kullanıcıların erişimine açılması ile sonuçlandı. Etkinlikler, 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrenci gruplarına yönelik akademik, sosyal duygusal ve mesleki gelişim alanlarını içermektedir.

Yenilikçi ve Kullanıcı Dostu Uygulama

Dijitalleşme sayesinde, etkinliklerin kullanım kolaylığı artırılmış, zaman ve kaynak tasarrufu sağlanmıştır. Ayrıca, “Etkileşimli İçerik” ikonunun bulunduğu ekranlar sayesinde öğrenciler ve öğretmenler, düşünce ve fikirlerini yazabilecekleri bölümler ile seçim yapabilecekleri etkinliklere ulaşarak daha işlevsel bir deneyim yaşama fırsatı bulmaktadır.

Öğrenci Gelişimine Katkı

Sınıf Rehberlik Programı’nın etkinleri, grup rehberliği faaliyetlerinin öğrenciye aktarılmasındaki önemi vurgulamakta ve öğretmenlere rehberlik sağlamaktadır. Öğrencilerin aktif katılımlarını artırmayı hedefleyen bu dijital içerikler, onlar için motivasyon ve pekiştirme kaynağı niteliği taşımaktadır.

EBA Platformunda Erişim İmkanı

Dijitalleştirilen etkinlikler artık EBA platformuna yüklenmiş durumdadır. Öğretmenler, EBA’nın Kütüphane/Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri/2. Cilt Sınıf Rehberlik Etkinlikleri sekmesinden kendilerine uygun olan kademe ve sınıf düzeyindeki etkinliklere kolayca ulaşabileceklerdir.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.