Siber Suçlara Karşı Dev Operasyon: “SİBERAĞ-1” Operasyonunda Çok Sayıda Gözaltı « Balıkesir Haber Ajansı

8 Eylül 2024 - 06:51

Siber Suçlara Karşı Dev Operasyon: “SİBERAĞ-1” Operasyonunda Çok Sayıda Gözaltı

Siber Suçlara Karşı Dev Operasyon: “SİBERAĞ-1” Operasyonunda Çok Sayıda Gözaltı
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2024 - 9:39

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Zonguldak, İstanbul, Adana ve Ankara merkezli pek çok ilde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. “SİBERAĞ-1” adı verilen bu operasyonlar sonucu toplamda büyük miktarlarda para hareketliliği tespit edilen ve çeşitli siber suçlara karışan şüpheliler yakalandı.

Operasyon kapsamında Zonguldak merkezli İstanbul ve Bursa’da, sosyal medya uygulamaları üzerinden “Kredi Kartı Aidatı Ödemesi” vaadiyle dolandırıcılık yapan bir şüpheli gözaltına alındı. İstanbul’da ise yasa dışı bahis oynatılması ve sahte kripto uygulaması üzerinden yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık faaliyetinde bulunan bir şüpheli yakalandı.

Adana merkezli Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden kiralık ev ilanları vererek “Kira Bedeli, Kapora, Emlakçı Masrafları” bahanesiyle vatandaşları dolandıran bir şüpheli ele geçirildi. Ankara merkezli Batman, Diyarbakır ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda ise internet üzerinden kişisel verilerin sorgulanmasına imkân sağlayan bir şüpheli yakalandı.

Gaziantep, Tekirdağ ve Burdur’da NCMEC Raporları ve açık kaynak araştırmalarına dayanarak, çocuk ve yetişkinlere ait müstehcen görüntüleri depolayan ve yayınlayan bir şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabancalar, çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Bu önemli operasyonları başarıyla gerçekleştiren jandarma ekipleri, halkın takdirini topladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara katılan jandarma ekiplerini tebrik ederek, “Milletimizin duası sizinle” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.