Kurban Bayramı Kutlamaları ve Mesajları « Balıkesir Haber Ajansı

19 Eylül 2024 - 04:27

Kurban Bayramı Kutlamaları ve Mesajları

Kurban Bayramı Kutlamaları ve Mesajları
Son Güncelleme :

14 Haziran 2024 - 0:00

Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Müslümanların Kurban Bayramlarını tebrik ederken mübarek bayramın İslâm dünyasına hayırlara vesile olmasını, bereket ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Özellikle başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere zulme maruz kalan kardeşlerimiz için de bu mübarek günlerin kurtuluş günleri olmasını diliyoruz.

Bayramlar, ibadet görevlerimizi yerine getirmenin yanı sıra yardımlaşma, dayanışma, hatırlama ve paylaşma günleridir. İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesi, birlik ve beraberliğin güçlenmesi için fırsat olan bayramlar, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez yeri olup toplumumuzun birlik beraberliğini sağlamada en önemli yapı taşlarındandır.

Böyle müstesna günlerin coşkusunu ve sevincini yaşarken zirveye çıkardığımız yardımlaşma ve dayanışma duygularını kalıcı hale getirebilmek için daha fazla çaba göstermeliyiz. Dini bayramlarımızda akraba ziyaretleri dışında özellikle; yaşlı, kimsesiz, muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret ederek bayramın manevi huzurunu ve heyecanını birlikte yaşamalı ve paylaşmalıyız. Bu mübarek günlerde minnet ve şükran duygularının ifadesi olarak şehit ve gazi ailelerimizi de unutmamalıyız.

Kurban Bayramı yaz tatiline denk geldiğinden tatile çıkacak veya memleketlerine gideceklerin sayılarının fazla olmasıyla yollarımızda trafik yoğun olacaktır. Sevdiklerimize sağlıklı kavuşabilmek için sürücülerimizin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmelerini, emniyet kemeri takmalarını, aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlallerinden kaçınmalarını, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarını rica ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gönenli hemşerilerimizin bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyoruz.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.