İstanbul Merkezli Operasyonla Suç Örgütüne Darbe « Balıkesir Haber Ajansı

8 Eylül 2024 - 03:11

İstanbul Merkezli Operasyonla Suç Örgütüne Darbe

İstanbul Merkezli Operasyonla Suç Örgütüne Darbe
Son Güncelleme :

19 Temmuz 2024 - 9:40

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde büyük bir operasyona imza attı. “KUYU-9” adı verilen operasyonlar, İstanbul merkezli Samsun, Kocaeli, Siirt, Diyarbakır ve Malatya’da gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında, çeşitli suçlara karıştığı belirlenen organize suç örgütü üyeleri yakalandı. Bu örgütlerin elebaşılarının Abdullah Çapkan (yurt dışında firari) ve Ramazan Taş (cezaevinde) olduğu belirtildi. Toplamda kaç şüphelinin yakalandığı, kaçı hakkında adli kontrol kararı verildiği ve kaçı tutuklandığı bilgisi verilmedi.

Suçların detaylarına bakıldığında, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, uyuşturucu imal ve ticareti, tehdit ve genel güvenliğin tehlikeye sokulması gibi çeşitli suç eylemleri tespit edildi. Ayrıca, operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, “Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız,” dedi.

#İstanbul #operasyon #suçörgütü #polis #İçişleriBakanlığı

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.