İçişleri Bakanı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Politikalarını Anlattı « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 15:37

İçişleri Bakanı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Politikalarını Anlattı

İçişleri Bakanı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Politikalarını Anlattı
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2024 - 21:35

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerine, bakanlığın “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alanındaki Politikaları” konusundaki çalışmaları ve projeleri sundu. İçişleri Bakanı, kadın-erkek fırsat eşitliğini ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için temel bir gereklilik olarak değerlendirdiğini belirtti.

Bakanlığın 2024 yılı verilerine göre, kadın personel sayısı toplam personel sayısının belirli bir yüzdesine ulaştı ve bu oranın ilerleyen yıllarda daha da artması hedefleniyor. Bakan, özellikle kadına yönelik şiddet konusunun büyük bir hassasiyetle üzerinde durulması gerektiğini vurguladı.

2023 yılında, kadına yönelik şiddet nedeniyle birçok kadın hayatını kaybetti. 2024 yılının ilk altı ayında da benzer sebeplerle pek çok trajedi yaşandı. İçişleri Bakanı, şiddetin hiçbir türünü kabul etmediklerini ve bu sorunun çözümüne yönelik her türlü çalışmayı en güçlü şekilde desteklediklerini ifade etti.

Bakan, elektronik kelepçe projesi sayesinde yüksek riskli birçok olası şiddet vakasının önlendiğini belirtti. 1 Temmuz 2024 itibarıyla Elektronik İzleme Merkezi tarafından aktif olarak izlenen vakaların sayısı da kaydedildi. 2023 yılında elektronik kelepçe kapasitesi artırılarak daha fazla vaka izlenebilir hale geldi.

Ayrıca “KADES” uygulamasının da kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir yer tuttuğu belirtildi. Uygulama hayata geçtiğinden bu yana milyonlarca kişi tarafından indirildi ve alınan ihbarlara en hızlı şekilde müdahale edildi.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı açıklamaları.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.