İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Uyuşturucu Operasyonları Açıklaması « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 06:16

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Uyuşturucu Operasyonları Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Uyuşturucu Operasyonları Açıklaması
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2024 - 17:47

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-25” operasyonlarının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. 45 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, emniyet ve jandarma ekipleri birlikte hareket ederek uyuşturucu imalatçılarından sokak satıcılarına kadar birçok suçluyu yakalamayı başardı. Operasyona, narkotik dedektör köpekleri ve hava araçları da destek verdi. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır’da kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplamda binlerce uyuşturucu madde ele geçirildi ve çok sayıda zehir taciri yakalandı.

Bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu ve tutuklanan kişi sayıları şu şekildedir:

– Ağrı: 240 kg eroin ele geçirildi.
– Diyarbakır: 1.720.500 kök kenevir, 310.000 kök skunk ve 64 kg kubar esrar ele geçirildi.
– Malatya: 57,5 kg skunk ele geçirildi.
– İstanbul: 53,5 kg metamfetamin ele geçirildi.
– Hakkâri: 28,5 kg metamfetamin ele geçirildi.
– Antalya: 21 kg esrar, 21 kg eroin ve 13 kg metamfetamin ele geçirildi.
– İzmir: 19 kg skunk ele geçirildi.
– Konya: 15 kg skunk ve 124.822 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
– Eskişehir: 40.558 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
– Ankara: 22.828 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, kahraman polis ve jandarma personelini tebrik etti. Yerlikaya, “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Kahraman polislerimizi, kahraman jandarmamızı ve gümrük muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.