
Yol Çalışmalarında Sessizlik Devam Ediyor
Gönen‘in önemli ulaşım arterlerinden Gönen
- Sarıköy-Denizkent yolu, uzun yıllardır beklenen ilgiyi görmüyor. Yerel halkın sıklıkla kullandığı bu güzergah, defalarca tamamlanması vaat edilmesine rağmen hala bakımsız ve kullanışsız durumda. Yol üzerindeki bozukluklar ve tehlikeli virajlar, ulaşımı zorlaştırıyor ve bölge sakinlerinin tepkilerine neden oluyor.
- Yolun durumu nedeniyle trafik kazaları riski artıyor.
- Bölgedeki tarım ürünlerinin taşınması zorlaşıyor.
- Turizm potansiyeli olumsuz etkileniyor.
- Sarıköy-Denizkent yolunun bir an önce tamamlanmasını ve bölgeye hak ettiği değeri kazandırmasını talep ediyor. Yetkililerden bu konuya el atmalarını ve gerekli yatırımların yapılmasını bekleyen vatandaşlar, “Gönen unutulmuş” serzenişinde bulunuyor. Bu durumun çözümü için acil adımlar atılması gerektiği vurgulanıyor.
Ulaşım Zorluğu Artıyor
Denizkent ve Çanakkale hattına bağlantı sağlayan bu yol, özellikle yaz aylarında yoğun bir trafik akışına sahne oluyor. Ancak bozuk asfaltlar, dar yollar ve yetersiz bakım nedeniyle yolculuk adeta işkenceye dönüşüyor. Bölge sakinleri, yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını ve yetkililerden çözüm beklediklerini belirtiyor. Yolun mevcut durumu, hem yerel halkın hayat kalitesini düşürüyor hem de turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor.
Vaatler Yerine Getirilmiyor
Yolun iyileştirilmesi için defalarca söz verilmesine rağmen herhangi bir somut adım atılmaması, bölge halkında büyük bir hayal kırıklığına neden oluyor. Vatandaşlar, yapılan açıklamaların sadece kuru gürültüden ibaret olduğunu ve icraatın olmadığını vurguluyor.
Halk Çözüm Bekliyor
Yerel halk, Gönen