Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Arıcılık ve Hayvan Sağlığına Destek « Balıkesir Haber Ajansı

21 Ekim 2024 - 00:46

Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Arıcılık ve Hayvan Sağlığına Destek

Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Arıcılık ve Hayvan Sağlığına Destek
Son Güncelleme :

20 Ekim 2024 - 20:21

Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerel üreticilerin arıcılık faaliyetlerine destek olmak ve hayvan sağlığını korumak amacıyla arılı kovan destekleme tespitlerini ve sonbahar büyükbaş şap aşılama programını sürdürdüğünü duyurdu. Bu önemli çalışmalar, bölgedeki tarımsal üretkenliği artırmayı hedefliyor.

Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler ve aşılama faaliyetleri, arıcılıkla uğraşan üreticilere yönelik düzenleniyor. Bu sayede arıcılar, sektörde daha etkin bir şekilde yer alarak gelirlerini artırabiliyor. Ayrıca, hayvan sağlığını korumak adına büyükbaş hayvanların şap hastalığına karşı aşılama işlemleri de gerçekleştiriliyor.

Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürü, yapılan desteklemelerle ilgili olarak, “Bölgemizde arıcılık faaliyetleri oldukça önemli. Bu sebeple üreticilerimize destek vererek arıcılığın gelişimine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca büyükbaş hayvanların şap hastalığından korunması da bizim için büyük bir önem taşıyor. Böylelikle bölgedeki tarımsal üretkenlik ve hayvan sağlığı da artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Gömeç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, arılı kovan destekleme tespitlerinin ve sonbahar büyükbaş şap aşılama programının devam ettiğini belirterek, bölgedeki üreticileri bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğini kaydetti.

#Gömeç #arıcılık #hayvansağlığı #tarım #destek

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.