Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Ücretsiz ‘Gençlik Yaz Okulları’ Müjdesi « Balıkesir Haber Ajansı

8 Eylül 2024 - 04:43

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Ücretsiz ‘Gençlik Yaz Okulları’ Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Ücretsiz ‘Gençlik Yaz Okulları’ Müjdesi
Son Güncelleme :

24 Haziran 2024 - 0:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yaz tatili döneminde ücretsiz eğitim ve aktivite fırsatlarını gençlere sunmaya devam ediyor. Gençlik Kampları ile binlerce genci ağırlayan bakanlık, bu yıl ilk kez düzenlenecek ‘Gençlik Yaz Okulları’nı hizmete açıyor. 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında faaliyet gösterecek olan bu okullar, gençlerin tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici bir şekilde geçirmelerini amaçlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 11-18 yaş arası gençlere yönelik planlanan bu ücretsiz yaz okullarının kapılarını açacağını duyurdu. Bakan Bak, yaz boyunca gençleri güvenli ortamlarda çeşitli etkinliklerle buluşturacaklarını ifade etti. “Tatilini daha verimli geçirmek isteyen tüm evlatlarımızı Gençlik Yaz Okulları’na bekliyoruz” diyen Bakan Bak, gençlerin bu imkânla spor yapma alışkanlığı kazanacaklarını, ilgi ve yeteneklerini keşfedeceklerini belirtti.

Aileler, çocuklarını gönül rahatlığıyla Gençlik Merkezlerine bırakabilecekler ve akşam saatlerinde alabilecekler. Yaz okulu programı, “11-14 yaş grubu” ve “15-18 yaş grubu” olmak üzere iki farklı yaş kategorisinde düzenlendi. Program çerçevesinde gençler, kültür-sanattan spora, el sanatlarından sokak oyunlarına kadar geniş bir yelpazede etkinliklere katılma fırsatı bulacaklar. Ayrıca gönüllük çalışmalarına da katılarak, sosyal bağlarını güçlendirecekler.

Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik merkezlerinden bizzat yapılacak ve kontenjan dolması durumunda yedek kayıt da mümkün olacak. Program içeriğinde akıl ve zeka oyunları, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, bilgi yarışmaları, el sanatları, sahne sanatları, halk oyunları gibi pek çok etkinlik yer alacak.

Gençler, Gençlik Yaz Okulları’ndan sonra da ‘Merkezimde Bu Yaz’ etkinlikleri ile tatillerinin kalan kısmını değerlendirebilirler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.