Erzurum Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor « Balıkesir Haber Ajansı

8 Eylül 2024 - 03:00

Erzurum Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor

Erzurum Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2024 - 19:58

Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanları saygı ve şükranla anılıyor. Milli Mücadele’nin temellerinin atıldığı bu önemli gün, Türk milletinin bağımsızlık karakterini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Erzurum Kongresi, bağımsızlık mücadelesinin önemli bir safhası olarak 23 Temmuz 1919’da başlamış ve ülkemizin geleceğiyle ilgili kritik kararların alındığı bir dönüm noktası olmuştur. Bu tarihi kongrenin yıl dönümünde, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık tutkusu yeniden hatırlatılıyor.

Erzurum Kongresi, Türk halkının bağımsızlık yolunda verdiği mücadelenin bir simgesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kararlı duruşlarıyla Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasına büyük katkı sağlamıştır.

Bu özel gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’nin tüm kahramanları rahmet ve minnetle anılıyor. Bağımsızlık ruhunun gelecek nesillere aktarılması ve ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlara ulaşması için ortak bir bilinç oluşturulması gerektiği vurgulanıyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.