Diz ve Kalça Kireçlenmelerinde Kök Hücre Tedavisi « Balıkesir Haber Ajansı

18 Ekim 2024 - 09:24

Diz ve Kalça Kireçlenmelerinde Kök Hücre Tedavisi

Diz ve Kalça Kireçlenmelerinde Kök Hücre Tedavisi
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 23:31

Diz ve kalça kireçlenmelerinde etkili bir tedavi yöntemi olarak kök hücre tedavisi öne çıkmaktadır. Uzmanlar, bu tedavinin daha çok mekanik hasar oluşmadan, diz ağrılarının başladığı fakat hareket kısıtlılıklarının henüz belirgin olmadığı hastalar için faydalı olduğunu vurgulamaktadır.

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. İlker Arık, kök hücre tedavilerinin diz kireçlenmelerinin tam tedavisi sağlamak yerine, cerrahi müdahaleye geçmeden önce doğal eklem ömrünü uzatmayı amaçladığını belirtmektedir. Kök hücre tedavisi, diz eklemini koruyucu ve önleyici bir tedavi olarak ön plana çıkmakta, böylece hastaların yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı olmaktadır.

Öte yandan, mekanik boyutta oluşan hasarlarda kök hücre tedavilerinin yeterince etkili olamayabileceğine dikkat çeken Dr. Arık, bu tür durumların cerrahi tedavilerle ele alınmasının daha doğru bir yaklaşım olacağını ifade etmektedir.

Kısacası, diz ve kalça kireçlenmelerinde kök hücre tedavisi, mekanik hasarın oluşmadığı hastalar için önemli bir seçenek sunmakta, bu sayede tedavi sürecinde hastaların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflemektedir.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.