Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları « Balıkesir Haber Ajansı

28 Ekim 2024 - 15:18

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Son Güncelleme :

27 Ekim 2024 - 0:00

Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük fedakarlıklarla kazandığı Kurtuluş Savaşı neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümüne ulaşmanın engin mutluluğunu yaşıyoruz.

Tarihte eşine az rastlanır bir zaferle kurulan Türkiye Cumhuriyeti; o günden bu yana vizyonunu geliştirerek muassır medeniyet ve büyük ve güçlü Türkiye ideali yolunda emin adımlarla geleceğe yürümektedir.

Cumhuriyetimiz kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kapsayan bir yönetim biçimidir.

Bugün gelinen noktada ülkemiz, Cumhuriyetimizi çağdaş bir demokrasiyle taçlandırma yolunda önemli mesafe kat etmiştir. Gerçekleştirilen köklü reformlar, özgürlükleri genişletirken, hukukun üstünlüğünü esas alan modern bir devlet ve toplum düzeninin de temellerini güçlendirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.