Burhaniye’de Kuantum ve Zaman Fizik Etkinlikleri Heyecan Yarattı « Balıkesir Haber Ajansı

20 Ekim 2024 - 03:01

Burhaniye’de Kuantum ve Zaman Fizik Etkinlikleri Heyecan Yarattı

Burhaniye’de Kuantum ve Zaman Fizik Etkinlikleri Heyecan Yarattı
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2024 - 1:35

Burhaniye Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen “Kuantum Fiziğine Giriş” ve “Zaman ve Fizik” etkinlikleri, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Burhaniye Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil ile Burhaniye Belediye Meclis Üyeleri Erman Pazarbaşı ve Murat Dinçer katılım gösterdi. Programın açılışında, derneğin kurucusu olan Fizikçi Prof. İdris Gümüş kuantum fiziğine dair katılımcılara detaylı bilgi sundu. Ardından “Kuantum Fiziğine Giriş” konulu sunum, Prof. Dr. Afif Siddiki tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Şafak Ural, “Zaman ve Fizik” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Sunumların ardından soru-cevap şeklinde devam eden etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Programın sonunda, Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil, Prof. Dr. Afif Siddiki ve Prof. Dr. Şafak Ural’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Erdil, yaptığı konuşmada, kuantum fiziğinin teknolojik ilerlemelerdeki kritik rolünden bahsederek, “Bu tür etkinliklerle halkımızı daha da bilinçlendirmek için çaba harcıyoruz. Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler’e bu tür faydalı etkinlikleri desteklediği için teşekkürlerimi sunuyorum. Burhaniye Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin devam edeceğini bildirmek isterim,” dedi.

Katılımcılar da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bilimsel bilgilere erişim sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.