Bölücü Terör Örgütüne Ağır Darbe: GÜRZ-3 Operasyonu Başarıyla Tamamlandı « Balıkesir Haber Ajansı

21 Eylül 2024 - 03:14

Bölücü Terör Örgütüne Ağır Darbe: GÜRZ-3 Operasyonu Başarıyla Tamamlandı

Bölücü Terör Örgütüne Ağır Darbe: GÜRZ-3 Operasyonu Başarıyla Tamamlandı
Son Güncelleme :

31 Temmuz 2024 - 18:36

Şırnak ilinin Beytüşşebap kırsalı ve Mardin ilinin Nusaybin kırsalında, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen “GÜRZ-3” operasyonları neticesinde çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde yapıldı. Şırnak ve Mardin İl Jandarma Komutanlıklarınca yürütülen istihbari çalışmalar sonucu, Jandarma-SİHA, ATAK Taarruz Helikopterleri, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timleri destek sağlayarak operasyonu başarıyla tamamladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek,” diyerek, operasyonda görev alan kahraman jandarmaları tebrik etti. Bakan Yerlikaya, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.