
Polis Teşkilatının 180. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
Bandırma‘da, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla çeşitli anma programları gerçekleştirildi. Etkinlikler, polis teşkilatının fedakar görevlerini yerine getirirken şehit düşen mensupları anmak ve hizmetlerine duyulan minneti ifade etmek amacıyla düzenlendi.
Haydar Çavuş Camii’nde Şehitler İçin Dua
Anma programları, Haydar Çavuş Camii’nde Kur’an
- ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa vatandaşlar ve emniyet mensupları yoğun katılım gösterdi. Şehit polis memurları için edilen dualar, duygusal anlara sahne oldu. Vatandaşlar ve emniyet personeli, hep birlikte şehitleri rahmetle andı.
- Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde okullarda öğrencilere yönelik güvenlik seminerleri verilmektedir.
- Halkın polisle daha yakın ilişkiler kurması için çeşitli sosyal faaliyetler düzenlenmektedir.
- Şehit polis memurlarının ailelerine ziyaretler gerçekleştirilmektedir.
Cami çıkışında kısa bir açıklama yapan bazı vatandaşlar, Türk Polis Teşkilatı’nın ülkenin güvenliği için gece gündüz çalıştığını, bu nedenle şehitlere duyulan minnetin her zaman diri tutulması gerektiğini belirttiler.
Polis Haftasının Önemi
10 Nisan Polis Haftası, polis teşkilatının kuruluşunun yıl dönümü olması sebebiyle ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu hafta boyunca; polis merkezleri ziyaret ediliyor, şehitlikler geziliyor ve halkla iç içe faaliyetler düzenleniyor. Amaç, polisin toplumdaki yerini güçlendirmek, güven ortamını pekiştirmek ve teşkilatın şeffaflığını artırmak olarak belirtiliyor.
Polis Teşkilatı’nın 180 yıllık geçmişi boyunca, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak adına önemli görevleri başarıyla yerine getirdiği vurgulanıyor.