
Bandırma’da Doğaya Yönelik Gönüllü Çalışma
Orman Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen atık toplama etkinliğinde, Bandırma’nın Eski Askeri Çamlık olarak bilinen ağaçlık alanında 2 ton atık toplandı. Etkinlik, doğayı koruma ve çevre bilincini artırma amacıyla düzenlendi.
Gönüllülerle Ağaçlık Alan Temizlendi
Bandırma Belediyesi’nin ekipman, personel ve araç desteğiyle gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 60 gönüllü katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri güvenlik önlemleri alırken, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Proje Topluluğu üyeleri de atık toplama çalışmalarına destek verdi. Gönüllüler, sadece iki saatlik bir süre içinde büyük miktarda atığı doğadan temizledi.
Toplanan Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılacak
Etkinlikte toplanan 2 tonluk atık, Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşüme yönlendirilecek. Bu sayede hem çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlanacak hem de ülke ekonomisine destek olunması hedefleniyor. Geri dönüşümün önemine vurgu yapılarak, vatandaşların bu konuda daha bilinçli olması teşvik ediliyor.
Temiz Bir Bandırma İçin Devam Eden Çalışmalar
Belediye yetkilileri, temiz ve yaşanabilir bir Bandırma için çevre dostu çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenecek etkinliklerin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceği ifade edildi.
- Etkinlik Eski Askeri Çamlık’ta gerçekleştirildi.
- Yaklaşık 60 gönüllü katılım sağladı.
- 2 ton atık toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.