Bandırma’da Din Görevlileri için Vaaz Becerileri Kursu Başladı « Balıkesir Haber Ajansı

21 Şubat 2025 - 04:24

Bandırma’da Din Görevlileri için Vaaz Becerileri Kursu Başladı

Bandırma’da Din Görevlileri için Vaaz Becerileri Kursu Başladı
Son Güncelleme :

18 Şubat 2025 - 18:42

Bandırma’da Eğitim Seferberliği Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din konusunda toplumu aydınlatmaya yönelik önemli hizmetlerinden biri olan vaaz ve irşat çalışmaları kapsamında Bandırma Müftülüğü tarafından düzenlenen Vaaz Becerilerini Geliştirme Kursu başladı. Ulu Camii Gençlik Merkezi’nde 17 din görevlisinin katılımıyla açılan kurs, iki hafta sürecek yoğun bir eğitim programını kapsıyor.

Kapsamlı Eğitim Programı

Kurs, İlçe Müftüsü ve vaizler ile Din Hizmetleri Uzmanları rehberliğinde yürütülüyor. Katılımcılara sunulan eğitimler arasında:

  • Vaaz hazırlama teknikleri
  • Topluluk önünde etkili konuşma stratejileri
  • Beden dili ve ses tonu kullanımı

gibi konular yer alıyor. Bu alanda uzmanlaşmak isteyen din görevlileri, sözü edilen becerilerde pratik yaparak, daha etkin ve etkili vaazlar sunma imkanına sahip olacaklar.

Dr. Abdulhamid Pehlivan’dan Katılımcılara Tavsiye

İlçe Müftüsü Dr. Abdulhamid Pehlivan kursu ziyaret etti. Müftü Pehlivan, kursun hayırlı sonuçlar doğurmasını dileyerek, eğitim içeriklerinden azami derecede istifade edilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, eğitimlerin Ramazan ayından sonra katılmayan diğer din görevlileri için de devam edeceğini vurguladı.

Gelecekte Hedeflenen Gelişmeler

Müftülük, bu kursları düzenleyerek vaaz hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesini hedefliyor. Din görevlileri, aldıkları eğitimle topluluk önünde kendilerini daha iyi ifade edebilecek ve dinleyicilere daha faydalı olabilecekler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.