Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı « Balıkesir Haber Ajansı

16 Eylül 2024 - 22:14

Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
Son Güncelleme :

06 Eylül 2024 - 0:00

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kutlama programları, Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Törene Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Tümg. Hüseyin Duman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın katıldı. Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bu bölüm sona erdi.

Kuvâ-yi Millîye Meydanı’nda devam eden kutlamalar, Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Tümg. Hüseyin Duman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın vatandaşları selamlaması ile sürdü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Altıeylül Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Bektaş, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu öğrencisi Ebrar Örgel’in ‘Bu Gün Kurtuluş Günü’ ve Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Kar’ın ‘Balıkesir Kuva-Yi Milliye Marşı’ şiirleri duygulu anlar yaşattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Ekibi gösterisi ile kutlamalar devam etti. İl Jandarma Komutanlığı personelinin tüfekli hareketler gösterisi büyük ilgi topladı. Jandarma Komandoları ve Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte sergilediği halk oyunları büyük alkış aldı.

Balıkesir Diriliş Mehteran Takımı’nın coşturucu gösterisinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu, müzik dinletisi ile meydanı dolduran vatandaşlar tarafından bayraklarla coşkuya katıldı.

Kurtuluşun 102’nci yılı dolayısıyla düzenlenen geçit töreni, protokol ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gaziler, izci ve sporcu öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet araçları ve askeri araçların yer aldığı geçit; geleneksel Tülütabakların coşkulu geçidi ile renklendi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.