Balıkesir’in Bandırma İlçesinde Deprem « Balıkesir Haber Ajansı

26 Nisan 2025 - 02:32

Balıkesir’in Bandırma İlçesinde Deprem

Balıkesir’in Bandırma İlçesinde Deprem
Son Güncelleme :

23 Nisan 2025 - 1:15

13 views

Bandırma’da Yer Sallandı

Balıkesir‘in Bandırma ilçesi, yerel saatle 23:24’te 3.4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü, Bandırma’ya bağlı Dutliman Mahallesi oldu.

Depremin Etkileri

Erdek ve çevresindeki yerleşim yerlerinde de hissedilen deprem, kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Depremde can kaybı veya yaralanma olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, bölgede hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

Deprem Detayları

Kandilli Rasathanesi’nin verileri depremin yerin 6 kilometre derinliğinde meydana geldiğini gösteriyor. Depremin büyüklüğü ve merkez üssü dikkate alındığında, sarsıntının geniş bir alanda hissedildiği belirtiliyor. Bölgedeki vatandaşlar, sosyal medya aracılığıyla yaşadıkları korkuyu paylaştılar.

Olası Artçılar Hakkında Uyarı

Uzmanlar, 3.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntıların yaşanabileceğini vurguluyor. Vatandaşlar, olası artçılara karşı dikkatli olmaları ve gerekli güvenlik önlemlerini almaları konusunda uyarıldı. Depremzedelere geçmiş olsun dilekleri iletilirken, bölgedeki çalışmaların yakından takip edildiği ifade ediliyor.

    • Depremin Büyüklüğü: 3.4
    • Merkez Üssü: Bandırma
    • Dutliman
    • Derinlik: 6 kilometre
    • Saat: 23:24 (Yerel Saat)

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.