
18 Mart Çanakkale Zaferi Balıkesir’de Anıldı
Balıkesir Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna bir iftar programı düzenledi. Programda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, kahraman şehitleri rahmetle andığını ve gazilere şükranlarını sunduğunu belirtti.
Çanakkale Zaferi’nin 110. Yıl Dönümü
Vali Ustaoğlu yaptığı açıklamada, Çanakkale’nin dünya tarihine bir destan olarak yazıldığını vurguladı. “Tüm dünyaya Türk’ün azim ve kararlılığını gösteren Çanakkale’yi geçilmez kılan şanlı zaferin 110. yıldönümünde, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize ülkemiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum,” ifadelerini kullandı.
Şehit Yakınları ve Gazilerle Buluşma
“Kahramanlarımız ve Yakınları ile İftardayız” mottosuyla gerçekleştirilen iftar programında şehit aileleri ve gaziler, Vali Ustaoğlu ile bir araya gelerek hasbihal etti. Programda ayrıca, Çanakkale Savaşı’nda yaşanan kahramanlık hikayeleri anlatıldı ve şehitlerin fedakarlıkları yad edildi.
- Programda Kuran
- ı Kerim tilaveti yapıldı.
- Şehitler için dualar okundu.
- İftar programına çok sayıda davetli katıldı.
Vali Ustaoğlu, şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilenerek onlara desteklerini iletti. Programın sonunda Vali Ustaoğlu, Çanakkale Zaferi’nin anlamını gelecek nesillere aktarmak için çaba göstereceklerini belirtti. Bu tür programların milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini vurgulayan Ustaoğlu, şehitlerin anısını yaşatmanın önemine dikkat çekti.