Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığına Karşı Yoğun Denetim ve Keşif Faaliyetleri « Balıkesir Haber Ajansı

16 Eylül 2024 - 23:08

Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığına Karşı Yoğun Denetim ve Keşif Faaliyetleri

Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığına Karşı Yoğun Denetim ve Keşif Faaliyetleri
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2024 - 0:00

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından 22-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında, göçmen kaçakçılığı ile mücadele amacıyla denetim ve keşif faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Faaliyetlerin amacı olayların önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanmasıdır. Bu kapsamda, daha önceden yapılan risk analizleri doğrultusunda, yasadışı yollarla ülkeden çıkış yapılabilecek koylar ve kıyı şeridi kontrol edilmiştir.

22-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Ayvalık ve Edremit ilçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde (4) düzensiz göç olayı tespit edilmiştir. Bu operasyonlar sonucunda, (1) organizatör ile toplamda 55 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Yakalanan göçmenler arasında (23) Afganistan, (14) Filistin, (9) Çad, (4) Sudan, (2) Yemen, (1) Somali, (1) Azerbaycan ve (1) Etiyopya uyruklular bulunmaktadır. Yakalanan organizatör şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış ve Burhaniye K.C.İ.K’na teslim edilmiştir.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.