Balıkesir’de Gıda Güvenliği İçin Ortak Denetimler Başarılı Sonuçlandı « Balıkesir Haber Ajansı

16 Eylül 2024 - 22:27

Balıkesir’de Gıda Güvenliği İçin Ortak Denetimler Başarılı Sonuçlandı

Balıkesir’de Gıda Güvenliği İçin Ortak Denetimler Başarılı Sonuçlandı
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2024 - 0:00

Balıkesir’de, İl Jandarma Komutanlığı ve diğer kamu kurumlarının iş birliği ile gerçekleştirilen gıda denetimlerinde başarılı sonuçlar elde edildi. Vali İsmail Ustaoğlu’nun talimatları doğrultusunda, İlçe Kaymakamlıklarının koordinasyonunda, İlçe Jandarma Komutanlıkları, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve İlçe Belediye Zabıta Müdürlükleri, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde her ay düzenli olarak 20 ilçede denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimler, iş yerleri, semt pazarları ve tezgahlarda toplum sağlığını tehlikeye sokabilecek zeytinyağı, bal, pekmez, tahin ve benzeri taklit/tağşiş gıda ürünlerinin tespitine yönelik olarak yapıldı.

Denetimler kapsamında 2.472 işyeri, 1.140 pazar yeri ve tezgah ile 1.657 araç kontrol edildi. Yapılan denetimlerde ve alınan numunelerin akredite laboratuvarlarda incelenmesi sonucunda taklit ve tağşiş gıda ürünü tespit edilmedi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla diğer kamu kurumları ile iş birliği içinde denetimlere titizlikle devam edeceklerini belirtti. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.