
Eğitim Sen Balıkesir Şubesi’nden Baskılara Karşı Tepki
Balıkesir’de, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Balıkesir Şubesi tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla eğitim emekçilerinin yaşadığı baskılar ve halkın iradesinin gasp edilmesi iddiaları gündeme geldi. Açıklamada, eğitim çalışanlarının biat etmeyeceği ve baskıların kendilerini yıldırmayacağı vurgulandı.
Basın Açıklamasında Yer Alan İfadeler
Eğitim Sen Balıkesir Şubesi’nin basın açıklaması, halkın iradesinin gasp edilemez olduğu ve eğitim emekçilerinin bu konuda kararlı duruş sergilediği mesajını içeriyor. Açıklamada ayrıca, sendika temsilcileri tarafından yapılan vurgulu ifadelerle baskılara karşı direnişin önemine dikkat çekildi.
CHP İl Başkanlığı’nın Katılımı
Basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanlığı yetkililerinin de katıldığı görüldü. İl Sekreteri Filiz Yavuz ve il yöneticisi Hüseyin Yenitürk’ün katılımıyla destek mesajı verildi. Bu durum, eğitim alanındaki sorunlara karşı CHP’nin de duyarlılık gösterdiğini ortaya koyuyor.
Eğitim Emekçilerinin Kararlılığı Vurgulandı
Açıklamada yer alan ifadeler, eğitim emekçilerinin biat etmeyecekleri ve baskılara rağmen haklarını savunmaya devam edecekleri yönünde güçlü bir mesaj veriyor. Eğitim Sen Balıkükesir Şubesi’nin bu açıklaması, eğitim politikalarına yönelik eleştirilerin yanı sıra, sendikal hareketin kararlılığını da göstergesi olarak değerlendiriliyor.
- Açıklamada halkın iradesinin önemi vurgulanmaktadır.
- Eğitim emekçilerinin baskılara karşı direnişi ifade edilmektedir.
- CHP Balıkesir İl Başkanlığı’nın katılımı destek mesajıdır.