Balıkesir’de Dev Operasyon: 43 Şüpheliden 27’si Tutuklandı « Balıkesir Haber Ajansı

8 Eylül 2024 - 03:06

Balıkesir’de Dev Operasyon: 43 Şüpheliden 27’si Tutuklandı

Balıkesir’de Dev Operasyon: 43 Şüpheliden 27’si Tutuklandı
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2024 - 0:00

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ve Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından Ayvalık ilçesinde silahlı örgüt kurarak tefecilik yapmak ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarıyla mücadele kapsamında Aralık 2023’te başlatılan takipli faaliyet devam ediyor.

Suçun tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, delillerin ele geçirilmesi ve şüphelilerin yakalanması amacıyla 19-23 Temmuz 2024 tarihlerinde Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 56 şüpheliye yönelik, Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı’nın desteği ve 510 jandarma personelinin katılımıyla 58 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Bu operasyon sonucunda:

– 33 adet senet
– 87 adet çek koçanı
– 89 adet boş senet
– 47 adet araç satış sözleşmesi
– 2 adet sözleşme
– 11 adet tapu
– 11 adet dekont
– 796 gram altın
– 2 adet tabanca
– 37 adet tabanca fişeği
– 5 adet av tüfeği
– 10 adet av tüfeği fişeği
– 112 adet sentetik uyuşturucu hap
– 66 gram esrar
– 3 adet esrar öğütme aparatı
– 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Elebaşılığını C.A. ve A.A.’nın yaptığı, tefecilik, kara para aklama, silahla tehdit, gasp ve yağma suçlarını işleyen organize suç örgütü üyelerine yönelik İHA destekli “KUYU-12” operasyonunda, elebaşları da dahil 43 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 27’si tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi ve 14’ünün soruşturma işlemleri devam ediyor.

Organize suç örgütü üyelerinin:

– Yüksek faiz karşılığında para verme
– Araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi
– Yağma ve eziyet
– Borçlandırma yoluyla alıkoyma
– Silahla tehdit ve darp
– Belgede sahtecilik
– Gasp ve hırsızlık suçlarını işledikleri ve
– Suçtan elde edilen gelirleri otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Ayrıca, suçtan elde edilen piyasa değeri yaklaşık 1 Milyar 200 Milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu. Yetkililer, halka karşı suç işleyen, organize suç örgütlerine karşı mücadelenin aralıksız süreceğini vurguladı: “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz.”
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.