Balıkesir Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Atağı « Balıkesir Haber Ajansı

19 Eylül 2024 - 05:07

Balıkesir Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Atağı

Balıkesir Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Atağı
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2024 - 14:23

Balıkesir Üniversitesi, kurumsal akreditasyon sürecinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ülkemizde yükseköğretim kalitesinin artırılması amacıyla yürütülen bu çalışmalar kapsamında, üniversite yetkilileri ve akademik kadro tarafından kapsamlı bir strateji planı hazırlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi’nin eğitim kalitesini uluslararası standartlara taşımak için akreditasyon süreçlerinin önemine dikkat çekti. Üniversitenin başarısını sürdürülebilir kılmak ve mezunlarının niteliklerini global ölçekte rekabet edebilir düzeye getirmek amacıyla, kalite güvence sistemleri oluşturuluyor. Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “Hem eğitim alanındaki yeniliklerimizi sürdürülebilir hale getirmek hem de öğrencilerimiz ve akademik personelimizin katkılarıyla üniversitemizi uluslararası standartlara taşımak için bu çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Balıkesir Üniversitesi’nde yürütülen bu çalışmaların, aynı zamanda bölgeye ve ülkemize de önemli katma değer sağlaması bekleniyor. Kurumsal akreditasyon süreciyle birlikte, üniversitenin eğitim öğretim kalitesinin yanı sıra, akademik araştırma ve projelerde de önemli gelişmeler hedefleniyor.

Üniversite yetkilileri, bu süreçte tüm paydaşlarla iş birliği yaparak, eğitim-öğretim standartlarının sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, akredite olan programların sayısını artırmak ve mevcut programların kalitesini sürekli iyileştirmek için çalışmalar sürdürülüyor.

Balıkesir Üniversitesi, kurumsal akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanması durumunda, öğrencilerine uluslararası tanınırlığı olan bir diplomayı verme ve mezunlarına global iş pazarında rekabet avantajı sağlama hedefine kararlılıkla ilerliyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.