Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti « Balıkesir Haber Ajansı

18 Ekim 2024 - 11:33

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 10:07

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından hızlı bir şekilde kriz yönetimi süreci başlatıldı. Malatya AFAD Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında, depremin etkileri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Bilgilendirildi

Depremin hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelişmeler hakkında anlık olarak bilgilendirildi. Bütün birimlerin koordineli çalışmasıyla saha taramasına hız verildi.

Saha Tarama Çalışmaları Devam Ediyor

Valilik, AFAD, Jandarma, güvenlik birimleri ve belediyeler tarafından yürütülen saha tarama çalışmaları, köy köy ve mahalle mahalle devam ediyor. AFAD, 55 araç ve 210 personel ile çalışmalara katılırken, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarından da 3 insansız hava aracı (İHA) ve 1 insanlı keşif uçağı bölgedeki durum tespiti için kullanılmaktadır.

İhbar ve Yardım Talepleri

Afet durumuyla ilgili olarak 112 Çağrı Merkezi’ne gelen toplam 1.112 ihbar kaydedildi. Bu ihbarların 963’ü bilgi almak amacıyla, 149’u ise yardım talepleriyle ilgili olarak yapılmıştır.

Geçmiş Olsun Mesajı

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilirken, ülkenin her türlü afetten korunması için dualar edildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.