Türkçenin Önemi Vurgulandı « Balıkesir Haber Ajansı

18 Ekim 2024 - 13:25

Türkçenin Önemi Vurgulandı

Türkçenin Önemi Vurgulandı
Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 15:49

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “Türkçenin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” konulu bir konferans düzenledi. Etkinlik, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Türkçe’nin önemine, zenginliğine ve dilin doğru kullanımına vurgu yapıldı. Rektör Boz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya katılımı için teşekkür etti.

Türkçe’nin iletişim gücü, yayılma sahası ve kelime çeşitliliği konuları Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından ele alındı. Ayrıca, Türk coğrafyasında ortak dil ve kültür birliği sağlama bağlamında ortak dil meselesi üzerinde duruldu. Oğurlu, Türkçe’deki kelimelerin kökenlerine dair örnekler vererek diğer Türk coğrafyalarında ortak kullanılan kelimelerin analizini yaparak dinleyicilere aktardı.

Etkinlikte, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya teşekkür belgesi takdim etti. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.