CHP Balıkesir Milletvekili, AKP’li Milletvekili Mustafa Canbey’in açıklamalarına yanıt verdi « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 23:22

CHP Balıkesir Milletvekili, AKP’li Milletvekili Mustafa Canbey’in açıklamalarına yanıt verdi

CHP Balıkesir Milletvekili, AKP’li Milletvekili Mustafa Canbey’in açıklamalarına yanıt verdi
Son Güncelleme :

13 Eylül 2024 - 3:26

Balıkesir’deki siyaset gündeminde önemli bir gündem maddesi öne çıkıyor. CHP Balıkesir Milletvekili, AKP’li Milletvekili Mustafa Canbey’in son yorumlarına yanıt vererek halkın gerçekleri sandıkta değerlendireceğini belirtti.

Söylemlerinde, AK Parti hükümetini çeşitli ekonomik sorunlarla itham eden Milletvekili, Karadeniz’de doğalgaz keşfine rağmen doğalgaza yapılan zamları sorguladı. Ayrıca, Gabar bölgesinde petrol bulunmasına rağmen benzin ve mazot fiyatlarının %100’den fazla arttığını vurguladı. Elektrik fiyatlarındaki artışlarla birlikte halkın geçim zorlukları yaşadığını dile getirdi.

Çiftçiler, emekliler ve esnafların yaşam koşullarına da değinen Milletvekili, maddi sıkıntılar nedeniyle halkın yüzüne bakmanın zorlaştığını söyledi. Çocukların beslenme derdinin, yaşlıların ise meyve bulmakta zorluk çektiğinin altını çizdi. Artan maliyetlerin halkı zor durumda bıraktığını ifade eden Milletvekili, “Milleti inleten siz değil misiniz?” diyerek eleştirilerde bulundu.

Ülke politikalarının halkın günlük yaşamında yarattığı sıkıntıları göz ardı edenlere karşı bir meydan okuma ortaya koyan CHP’li Milletvekili, Saray’dan gelen talimatların halkın gerçek yaşam koşullarını yansıtmadığını belirtti. Özellikle, yüksek yaşam masraflarının altını çizen vekil, çiftçilerin, esnafın ve öğrencilerin yaşadığı zorlukların hükümet gündeminde yer almadığını ifade etti.

Cevap vermeden önce halkın yaşadığı sıkıntıları anlamayı öneren Milletvekili, “Tarlada izi olmayanın hasatta yüzü olmaz” diyerek eleştiride bulundu. Son olarak, seçimlerin halkın sorunlarına yanıt verebileceği bir fırsat olduğunu belirterek, “Geçim yoksa, seçim!” ifadelerini kullandı. Bu haber, kamuoyunun dikkatini çekerek, yaklaşan seçimlerin önemini bir kez daha vurgulamış oldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.