Edremit’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı « Balıkesir Haber Ajansı

22 Eylül 2024 - 07:40

Edremit’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Edremit’in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
Son Güncelleme :

09 Eylül 2024 - 0:00

Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı yerlerden biri olan Edremit ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlama programı, sabah saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, 19. Motorlu Piyade Tugayı Komutan V. Kurmay Albay İsmail İbiş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve diğer protokol üyeleri, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda törene katılan halkın kurtuluş gününü kutladı. Halk oyunları ekibinin gösterileri büyük ilgi toplarken, Edremit Efeleri protokol tribününe gelerek Türk Bayrağı hediye etti. Ardından resmigeçit töreni başladı.

Menderes Bulvarı’nda gerçekleştirilen geçit töreninde; askerler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları ve ilçedeki işletmelerin geçişi ilgiyle izlendi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.