CHP’nin “Sıla Yolu” Projesi: Yurtdışında Yaşayan Türklerle Daha Güçlü Bağlar Kurma Hedefi « Balıkesir Haber Ajansı

21 Eylül 2024 - 08:25

CHP’nin “Sıla Yolu” Projesi: Yurtdışında Yaşayan Türklerle Daha Güçlü Bağlar Kurma Hedefi

CHP’nin “Sıla Yolu” Projesi: Yurtdışında Yaşayan Türklerle Daha Güçlü Bağlar Kurma Hedefi
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2024 - 12:31

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP’nin “Sıla Yolu” projesi kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Aytekin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in projeyle ilgili bir mektubunu da kamuoyuna duyurdu.

Ankara’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Aytekin, “Sıla Yolu” projesinin, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarıyla daha güçlü bağlar kurmayı hedeflediğini belirtti. Proje kapsamında, özellikle Avrupalı Türklerin yaşadıkları sorunların tespit edilip çözüm önerileri geliştirileceğini vurguladı.

Aytekin, “Bu proje ile yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit edeceğiz ve onların yaşadıkları ülkelerde karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olacağız” dedi.

Ayrıca, Özgür Özel’in kaleme aldığı mektup da vatandaşlara dağıtıldı. Mektupta, CHP’nin yurt dışındaki vatandaşların yanında olduğu ve onların sorunlarını çözme konusunda kararlı olduğu mesajı verildi. Özel, mektubunda, “Ülkemizden uzakta yaşayan vatandaşlarımızla daha yakın ilişkiler kurmak ve onların her türlü sorununa çözüm bulmak için bu projeyi başlattık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.