Mersin ve Gaziantep’te PKK Propagandası Yapan Şüphelilere Operasyon « Balıkesir Haber Ajansı

18 Ekim 2024 - 09:20

Mersin ve Gaziantep’te PKK Propagandası Yapan Şüphelilere Operasyon

Mersin ve Gaziantep’te PKK Propagandası Yapan Şüphelilere Operasyon
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2024 - 19:12

Mersin’de çekildiği belirlenen görüntülerde halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar atan bir grup tespit edildi. Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin Gaziantep’ten Mersin’e geldikleri belirlendi ve görüntülerde yer alan 11 kişinin kimlikleri tespit edildi.

Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüklerinin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü operasyon sonucunda, şüphelilerin yakalanması için adımlar atıldı. Bu kapsamda, 1 şüphelinin olaydan sonra ‘Uyuşturucu Madde Kullanmak’ suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu belirlendi. Operasyon sonucu 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, firari olan 1 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

Operasyonlarda ele geçirilen dijital materyaller, silahlar ve mühimmatlara el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK)’ suçundan işlem gördüğü bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütlerine ve uzantılarına karşı yılın 365 günü kesintisiz mücadele edileceğini belirtti ve teröristlerin her an takip altında olduğunu vurguladı.

#Mersin #Gaziantep #PKK #TerörÖrgütü #Operasyon

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.