Edremit’te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Coşkuyla Kutlandı « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 05:46

Edremit’te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Coşkuyla Kutlandı

Edremit’te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Coşkuyla Kutlandı
Son Güncelleme :

15 Temmuz 2024 - 0:00

Edremit ilçemizde, Edremit Kaymakamlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri büyük bir coşku ve birliktelikle tamamlandı.

15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanında başlayan anma etkinlikleri, saat 22.30’da Şehit Hamdibey Meydanından Cumhuriyet Meydanına yapılan Demokrasi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü ile devam etti. Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, 15 Temmuz belgeselleri ve geceyi anlatan video gösterimleri ile o karanlık gecede yaşananlar bir kez daha hatırlatıldı.

Edremit İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şiirler okundu. “Karanlık bir gece, kanlı ve derin. Ateşle boyandı yüzü göklerin. Şehitler bağrına uzandı yerin. Zamanın nabzında atan bizimdir. İhanet onların, Vatan Bizimdir…” dizeleriyle halka seslenen Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, vatandaşlarla birlikte bu meydanlarda olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti. Odabaş, milletin zaferini ve demokrasinin kazanımlarını yücelterek, halkımızın büyük bir ihanetin bertaraf edilmesinin sekizinci yıldönümünde bu birlikteliği kutladığını ifade etti.

Kaymakam Odabaş, “O gece vatan için, bayrak için, milli birlik ve beraberlik için canlarını ortaya koyan aziz milletimiz, şanlı bir destan yazmıştır” dedi. Gençlere seslenerek, başka Türkiye olmadığını, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı ve gençlerin 15 Temmuz gecesi oynadıkları rol ve ülkemize olan güveni pekiştirdiğini açıkladı.

Programda son olarak demokrasi kahramanlarını anan bir video sunumu yapıldı, şiirler okundu ve İlçe Müftüsü Sıddık Durmuş tarafından dua edildi. Saat 00.13’te ise tüm yurtta olduğu gibi Edremit’te de tüm camilerde Sala’lar okundu.

Coşkulu kalabalık, marşlar söyleyerek ve bayraklarla yapılan kutlamanın sonunda Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklere son verdi. Programa Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, kurum çalışanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.