TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 17:47

TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2024 - 9:37

10 views

Mardin’in Dargeçit kırsalında, Jandarma ve Emniyet tarafından gerçekleştirilen “Bozdoğan-50” operasyonunda, teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristin, İçişleri Bakanlığı’nın terör arananlar listesinde kırmızı kategoriye giren Herekol kod adlı Taner Öğmen olduğu belirlendi. Diğer teröristin kimlik tespit çalışmaları ise sürüyor.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleşti. Operasyondan sorumlu birimler, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nün istihbari çalışmaları sonucunda harekete geçti.

J-SİHA ve EGM PİHA desteğinde; Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.

Taner Öğmen’in terör örgütüne 2009 yılında Metina alanından katıldığı, Irak’ın kuzeyi Hakurk bölgesinde bölge komutanı olarak faaliyet gösterdiği ve birçok eylemin talimatını verdiği tespit edildi. Ayrıca, 2016 yılında Diyarbakır’da YPS faaliyetlerinde bulunduğu, Suriye Ayn El Arab bölgesinde sorumlu düzeyde çalıştığı, Hatay ve Kilis sınır hattında sınır birliklerine yönelik eylemler gerçekleştirdiği, 2020 yılında ise Irak’ın Ş.Rojat bölgesinde cephe komutanlığı yaptığı belirlendi.

Haberin kaynağı olarak İçişleri Bakanlığı, operasyonu gerçekleştiren jandarma ve emniyet güçlerine teşekkür ederken; terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyonlara devam edileceği mesajı verildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.