İzmir Çeşme’de Düzensiz Göçmen Kurtarıldı, Bir Göçmenin Cansız Bedenine Ulaşıldı « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 17:46

İzmir Çeşme’de Düzensiz Göçmen Kurtarıldı, Bir Göçmenin Cansız Bedenine Ulaşıldı

İzmir Çeşme’de Düzensiz Göçmen Kurtarıldı, Bir Göçmenin Cansız Bedenine Ulaşıldı
Son Güncelleme :

09 Temmuz 2024 - 15:31

Bugün saat 10:47’de İzmir’in Çeşme ilçesi Karaada bölgesinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı alındı. İhbar, bölgede bulunan bir balıkçı teknesi tarafından yapıldı; teknede bir düzensiz göçmenin denizden kurtarıldığı ve bölgede daha fazla göçmen olabileceği bildirildi.

İhbarın ardından, arama kurtarma çalışmaları için Sahil Güvenlik Botu, Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Dalış Timi bölgeye sevk edildi. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda ada üzerinden ve balıkçı teknesinden toplamda 16 düzensiz göçmen sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Ne yazık ki bir göçmenin cansız bedeni bulundu.

Hayatını kaybeden göçmene Allah’tan rahmet diliyoruz. Ayrıca, kayıp olduğu bildirilen diğer düzensiz göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışmaları özenle devam ettirilmektedir.

Umut tacirliği yaparak bebeklerin, çocukların, masum insanların ölümüne neden olan göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemiz aralıksız sürecek. Arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan Sahil Güvenlik ekiplerine teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Sahil Güvenlik Komutanlığı

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.