Gazetecilik 5n1k: Şiddetli Sel Uyarısı « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 17:35

Gazetecilik 5n1k: Şiddetli Sel Uyarısı

Gazetecilik 5n1k: Şiddetli Sel Uyarısı
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2024 - 15:31

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Temmuz 2024 Pazar günü için Samsun ve Ordu illerine şiddetli sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve dolu nedeniyle turuncu uyarıda bulundu. Uyarı yapılan ilçelerde vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldı.

Samsun’un Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle toplam 60 ihbar alındı. Kuvvetli yağışlarda mahsur kalan vatandaşlar güvenli bölgelere tahliye edildi. Ayrıca, sel müdahalesi için araçlar, personel, motopomplar ve dalgıç pompalar kullanıldı.

Ordu’nun Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışlarda ise 18 ihbar alındı ve bu çalışmalara çok sayıda personel ve araç katıldı. Çaybaşı ilçesi Çayır Mahallesi’nde 83 yaşındaki bir vatandaşı sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Muş’un Malazgirt ilçesi Bahçeköy Köyü’nde de etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle bir vatandaş sel sularına kapılarak maalesef yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileyerek, çalışmalara katılan AFAD personeli, belediyeler, emniyet ve jandarma birimleri, DSİ ve Karayolları ekipleri ve sağlık personeline teşekkür etti. Ayrıca, vatandaşların uyarılara hassasiyetle uymasının büyük önem taşıdığını vurguladı. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin 7 gün 24 saat görev başında olduğu belirtildi.

#Samsun #Ordu #sel #heyelan #dolu #afet

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.