Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 83 Düzensiz Göçmen Yakalandı « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 00:48

Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 83 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Balıkesir’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 83 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2024 - 0:00

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele kapsamında 01-07 Temmuz 2024 tarihleri arasında geniş kapsamlı bir denetim ve keşif faaliyeti gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalarda daha önce risk analizleriyle belirlenen yasadışı yollardan çıkış yapılabilecek koylar ve kıyı şeritleri kontrol edildi.

Bu süreçte, Ayvalık, İvrindi, Edremit, Altıeylül, Karesi ve Susurluk ilçelerinde gerçekleşen 8 düzensiz göç olayına müdahale edildi. Operasyon kapsamında 2 organizatör ile birlikte; 68 Afganistan, 11 Filistin, 1 Yemen, 1 Suriye, 1 Azerbaycan ve 1 İran uyruklu olmak üzere toplam 83 düzensiz göçmen yakalandı.

Ayrıca, suçtan elde edilen 8.800 TL para ve göçmenlerin taşınmasında kullanılan 2 minibüs ve 2 otomobil ele geçirildi. Yakalanan araçlar yed-i emin otoparkına çekilirken, 2 organizatör adli makamlarca tutuklanarak Burhaniye K.C.İ.K’na teslim edildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.