Eski Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Sektöründe Yaşanan Şiddet Olaylarını Eleştirdi « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 17:39

Eski Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Sektöründe Yaşanan Şiddet Olaylarını Eleştirdi

Eski Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Sektöründe Yaşanan Şiddet Olaylarını Eleştirdi
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2024 - 20:33

Eski Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarını eleştirdi. Şahin, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artmasından hükümetin izlediği yanlış sağlık politikalarını sorumlu tuttu. Özellikle, Sağlık Bakanı’nın kendi memleketinde bir hekimin şiddet sonucu yaşamını yitirmesinin, mevcut politikaların başarısızlığını ortaya koyduğunu belirtti.

Şahin yaptığı açıklamada, sağlık sistemindeki düzensizliklerin ve yetersizliklerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti teşvik ettiğini ve bu duruma karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa etmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, “Sağlıktaki sistemsizlik şiddeti getiriyor” yorumunda bulundu. Bu durumun başlıca sorumlusunun, sağlık çalışanlarını hedef haline getiren hükümet söylemleri olduğunun altını çizdi.

Fikret Şahin’in bu eleştirileri, sağlık sektöründe uzun süredir devam eden sorunların bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışabilmeleri için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunan Şahin’in bu çıkışı, soruna dikkat çekmeyi amaçlıyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.