
Anayasal Hakkın Kullanımı
Bugün saat 17:00’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden Anıtkabir’e gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüş için partinin otobüsü TBMM önüne getirildi. Yürüyüş, ulusun egemenliğinin kutlandığı günde yapıldı.
Yürüyüşün Amacı ve Engelleme Girişimleri
Parti yetkilileri, bu yürüyüşü anayasal haklarının kullanımı olarak değerlendirdi. Açıklamalarda, yürüyüşe engel olmaya çalışanlara karşı duracaklarını vurguladılar. Yürüyüşün amacı, ulusal egemenliğin önemine dikkat çekmek ve Anıtkabir’de milli birlik ve beraberlik mesajı vermek olarak belirtildi.
Yürüyüşe Katılım ve Güvenlik Önlemleri
TBMM önünde toplanan partililer, yürüyüş için bekleyişlerini sürdürdü. Yürüyüş öncesinde güvenlik güçleri gerekli tedbirleri alarak olası bir olay yaşanmaması için çalışma yaptı. Yürüyüşün planlandığı şekilde Anıtkabir’e ulaşması bekleniyor.
Partinin Mesajı
Türkiye’nin önde gelen siyasi partilerinden biri olarak, bu yürüyüşün önemine dikkat çekildi. Yapılan açıklamada, “Ulusun egemenliğinin kutlandığı bu günde Türkiye’nin bir partisi olarak anayasal hakkımızı engellemeye çalışanlara karşı duracağımızı bir kez daha açıkça belirtiyoruz” denildi.
- Yürüyüş TBMM önünden saat 17:00’de başladı.
- Amaç, ulusal egemenliğe vurgu yapmak ve Anıtkabir’de milli birlik mesajı vermek.
- Güvenlik güçleri yürüyüş boyunca tedbirlerini aldı.