
Önseçim İçin Üye Kütükleri Askıya Çıkıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı adayı örgüt denetiminde yapılacak önseçimi için gereken hazırlıkları duyurdu. Partiye bağlı üyelerin oy kullanabilmesi için üye kütükleri 16 Mart ile 18 Mart 2025 tarihleri arasında askıda kalacak. Bu süre zarfında üyeler, kayıtlarını kontrol etme imkanına sahip olacak.
Üye Kayıtları İlçe Başkanlıklarından Kontrol Edilebilir
CHP üyeleri, oy kullanma işlemleri öncesinde ilçe başkanlıklarından üyelik durumlarını kontrol edebilir. Üyelik kaydının doğru ilçede yapıldığından emin olmak, seçimin düzenli ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için büyük önem taşımaktadır.
- Üye kayıt kontrolleri ilçe başkanlıklarından yapılabilir.
- Kayıt hataları için ilçe başkanlıklarına başvuru yapılabilir.
Oy Kullanma Yeri Değişikliği Yapılabilir
Herhangi bir sebeple farklı bir ilçede oy kullanmak isteyen üyeler, belirtilen tarihler arasında ilçe başkanlıklarına dilekçe ile başvurarak oy kullanacakları yeri değiştirebilirler. Bu uygulama için örnek dilekçe temin edilebilir.
Dilekçe ile Başvuru Süreci
– Başka ilçede oy kullanmak isteyen üyeler, dilekçe ile ilçe başkanlıklarına başvurmalıdır.
– Dilekçe süreci, 16 Mart – 18 Mart tarihleri arasında yapılabilecektir.