Turplu Mahallesi’nde Geleneksel İftar Sofraları ile Paylaşma Geleneği « Balıkesir Haber Ajansı

4 Mart 2025 - 00:39

Turplu Mahallesi’nde Geleneksel İftar Sofraları ile Paylaşma Geleneği

Turplu Mahallesi’nde Geleneksel İftar Sofraları ile Paylaşma Geleneği
Son Güncelleme :

03 Mart 2025 - 0:15

Turplu Mahallesi’nde Ramazan Bereketi

Karesi ilçesine bağlı Turplu Mahallesi, Ramazan ayının manevi havasını geleneksel iftar sofraları ile yaşatıyor. Mahallenin kanaat önderi olan hayırsever bir ailenin inisiyatifiyle, Turplu Mahallesi’nde her Ramazan ayında düzenlenen iftar etkinlikleri, toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor.

İftar Sofralarının Hazırlanışı ve Paylaşımı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da mahallenin ilk iftarı, çok amaçlı salonda organize edildi. Aile, evlerinde ve bahçelerinde kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri, **odun ateşinde ve bakır kazanlarda** pişirdi. İftar vakti geldiğinde bu lezzetler komşular ve mahalle halkı ile paylaşıldı.

Geleneksel Paylaşım Geleneği Sürüyor

Bu hayırseverlik ve paylaşma geleneği, Turplu Mahallesi’nde Ramazan ayı boyunca devam ediyor. Mahalle halkı, bu tür etkinliklere katılarak birlik ve beraberliği pekiştiriyor.

  • Oruç ibadetinin toplumsal dayanışma ile taçlandırılması
  • Kültürel değerlerin yaşatılması
  • Toplumsal kaynaşmanın öneminin vurgulanması

Turplu Mahallesi etrafında organize edilen bu tür iftar programları, hem katılımcılar için hem de organizasyonu gerçekleştiren aile için manevi bir zenginlik kaynağı olarak görülüyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.