Marmara Adası’nda Müsilaj Tehlikesi ve Çözüm Önerileri Konuşulacak « Balıkesir Haber Ajansı

14 Mart 2025 - 17:48

Marmara Adası’nda Müsilaj Tehlikesi ve Çözüm Önerileri Konuşulacak

Marmara Adası’nda Müsilaj Tehlikesi ve Çözüm Önerileri Konuşulacak
Son Güncelleme :

06 Şubat 2025 - 18:27

Marmara Adası’ndan Müsilaj Tehditine Karşı Adım

Marmara Adalar Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği ortaklığında düzenlenen Marmara Aksı Kültür Sanat Projesi kapsamında, çevre sorunlarına dikkat çekiliyor. Proje, müsilaj sorununun ele alınacağı bir etkinlik serisi düzenliyor. Bu kapsamda, dördüncü etkinlik 9 Şubat Pazar günü Avni Jale Özken Marmara Adalar Müzesi’nde yapılacak.

Uzmanlar Müsilaj Sorununu Değerlendiriyor

Etkinliğe Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı konuk olacak. Prof. Dr. Sarı, “Müsilaj: Ağıt mı, Umut mu?” adlı konuşmasıyla müsilajın nedenlerini ve çözüm önerilerini ele alacak. Marmara Denizi’nde sürdürülebilir balıkçılık ve su kaynaklarının yönetimi konularında uzman olan Sarı, bu alanda önemli araştırmalar yapmakta ve kamuoyunu bilgilendirmektedir.

  • Balıkçılar
  • Turizmciler
  • Marmara Adalılar

Etkinlikte bu gruplardan katılımcılar, müsilaj tehlikesinin doğasının ve bunun potansiyel çözüm yollarının tartışılacağı bu söyleşiye davet edildi.

Toplumun Bilinçlenmesi Hedefleniyor

Etkinlik, Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatifi iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Müsilaj tehdidine karşı halkın bilgilendirilmesi ve çevresel farkındalığın artırılması hedefleniyor. Bölgedeki balıkçılar ve turizmciler, su kalitesinin düşmesine neden olan bu olgunun etkileri ve çözüm yolları hakkında bilgilendirilecek.

Önemli Tarih ve Yer Bilgisi

Tarih: 9 Şubat Pazar
Saat: 19:30
Yer: Avni Jale Özken Marmara Adalar Müzesi

Etkinlikte, müsilaj sorununun aciliyeti üzerinde durulacak ve bu sorun karşısında alınabilecek önlemler üzerinde tartışmalar yapılacak.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.