30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı « Balıkesir Haber Ajansı

20 Eylül 2024 - 01:12

30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2024 - 0:00

Şanlı tarihimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlama programları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törende Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Tümg. Hüseyin Duman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenklerin sunulmasının ardından düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Çelenk Sunma Töreninin ardından Vali İsmail Ustaoğlu, beraberinde Garnizon Komutanı Hv. Tümg. Hüseyin Duman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile birlikte Valilik Kuvâ-yi Milliye Salonu’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

Program, tebriklerin kabulünün ardından Kuvâ-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen Kutlama Töreni ile devam etti. Törende İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Tümg. Hüseyin Duman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile birlikte vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu. Daha sonra Hava Pilot Kurmay Albay Timur Gegeoğlu, 30 Ağustos Zaferi’nin anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Al bayrakların coşkuya ortak olduğu törende, Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri Burak Kara ve Berat Kabak “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” ve “Akdeniz’e Doğru” isimli şiirleriyle büyük alkış aldı. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve İl Jandarma Komutanlığı personelinin zeybek gösterisi de büyük ilgi gördü.

Katılımcıların bayraklarla eşlik ettiği Balıkesir Bakım, Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bandosu’nun müzik dinletisinin ardından, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı geçit töreni ile sona erdi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.