15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı « Balıkesir Haber Ajansı

8 Eylül 2024 - 03:26

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı
Son Güncelleme :

16 Temmuz 2024 - 0:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ilçemizde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı.

Program, ilçe protokolü ve halkın katılımıyla kütüphane önünden Cumhuriyet Meydanı’na yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma programı, saat 22:00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne dair konuşması geldi. Program, daha sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kaymakam İlyas Memiş, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, FETÖ Terör Örgütü tarafından devletimizin, demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin, anayasal düzenin ve özgürlüklerimizin hedef alındığı hain bir darbe girişimidir. 15 Temmuz, basit ve sıradan bir darbe kalkışması değil; Batılı emperyalist güçlerin içimizdeki hainlerle işbirliği yaparak ülkemizi bir işgal girişimidir. Rabbim bir daha ülkemize ve milletimize böyle karanlık geceler yaşatmasın. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere; vatanımız, bayrağımız, milletimizin birlik, beraberlik ve bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum” dedi.

Kaymakam Memiş’in konuşmasının ardından şiirler okundu. 15 Temmuz Kahramanlık Kupası’nda dereceye giren jimnastik ve basketbol öğrencilerine protokol tarafından ödüller verildi. Program, 15 Temmuz ile ilgili belgesellerin sunumu, ilahilerin okunması, duaların yapılması ve ilçedeki camilerde sela okunması ile sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programına Kaymakam İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Yusuf Kaya, Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Taş, Jandarma Komutanı Binbaşı Ünal Bayhan, Emniyet Müdürü Faik Karabaş, AK Parti İlçe Başkanı Hayri Zeybek, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.